Vertrouwenspersoon

Wie is Jenneke Blanken?

Mijn naam is Jenneke Blanken, ben 32 jaar en moeder van Pim. Ik woon samen met mijn man in Den Haag.

Na mijn rechten studie ben ik bij het Openbaar Ministerie gaan werken. Naast mijn werk heb ik het altijd heel interessant en belangrijk gevonden om de verbinding met mensen aan te gaan. Ik ben daarom een tijdje buurtbemiddelaar geweest en geef ik reiki behandelingen.  

Ik heb de afgelopen jaren ontdekt hoe belangrijk het is om in een veilige omgeving je werk te kunnen doen. Ieder mens heeft daar ook recht op. Ook voor een organisatie is het van belang dat werknemers zich veilig voelen om ongewenst gedrag bespreekbaar te houden en om vermoedens van integriteitsschendingen te melden. Als vertrouwenspersoon kan je daar op een mooie manier een bijdrage aan leveren. Ik ben dan ook heel blij dat ik al vertrouwenspersoon bij Pro-Cura aan de slag kan!

In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om met mijn zoontje de natuur in te gaan en schilder ik graag. Mijn man is kok en samen koken we graag uitgebreid voor vrienden. Kortom, genieten van het leven is ons uitgangspunt!

Wat doet een vertrouwenspersoon?

Je kan als werknemer geconfronteerd worden met vormen van ongewenst gedrag, zoals bijvoorbeeld pesten, seksuele intimidatie, discriminatie en agressie. Maar je kan ook op de hoogte zijn van een vermoeden van een integriteitsschending. Je hebt bijvoorbeeld het idee dat een collega een diefstal heeft gepleegd.
Dit gedrag of weet hebben van een vermoedelijk integriteitsschending kan je werkplezier behoorlijk in de weg zitten. .Naar je werk gaan kan in zo’n geval een hele opgave worden. Werknemers hebben echter recht op een veilige en gezonde werkplek; dit is verankerd zelfs in de Arbeidsomstandighedenwet. De werkgever is dan ook verplicht om aan, bijvoorbeeld pestgedrag,  wat te doen! Je kan in geval van ongewenst gedrag of van een vermoeden van misstand daarom ook altijd terecht bij Renate en/of Mirjam. In sommige gevallen kan het echter moeilijk zijn om rechtstreeks bij hun aan te kloppen. In dat geval kun je bij mij terecht.

Als vertrouwenspersoon zal ik naar je verhaal luisteren, zullen we samen bekijken wat er aan de hand is en zal ik je helpen bij het zoeken naar een oplossing die voor jou het beste is. Ik werk op basis van anonimiteit en vertrouwen.

Ik zal in het aankomende jaar zo af en toe van mij laten horen om onderwerpen die te maken hebben met ongewenst omgangsvormen en integriteit, bespreekbaar te houden.

Wil je meer informatie over mijn rol als vertrouwenspersoon of wil je wat aan mij voorleggen, schroom dan niet!  Je kunt mij bereiken via emailadres vertrouwenspersoon@pro-cura.nl.