Ervaringen

Een vast team dat nooit verzaakte

Gevraagd naar onze ervaringen met Pro-Cura  is er maar één antwoord: geweldig!
Vanaf het intake gesprek kregen wij al de indruk dat er aan onze wensen gevolg zou worden gegeven met de ondersteuning van mijn vrouw,  een beginnende alzheimer patiente  en daarbij erg dominant, hetgeen problemen zou kunnen geven bij diegene die haar zou gaan begeleiden.

Geen probleem want uw zorg is ook onze zorg, wij gaan daarom bekijken wie bij ons bijzonder geschikt is om de begeleiding van uw vrouw  op zich te nemen, en ja hoor de zorgverlener die kennis kwam maken viel direct in de smaak en is tot het einde bij ons gebleven, ook de aanvullende hulpverlening is nagenoeg steeds tot het einde er bij geweest, zo zelfs dat er een soort vriendschap ontstond tussen mijn vrouw, ik en de hulpen, er ontstond een vast team dat nooit verzaakte en altijd op de afgesproken tijd aanwezig was en heel belangrijk niet te beroerd was om indien nodig wat langer te blijven. Als bijzonderheid mag niet onvermeld blijven dat mijn vrouw erg ingenomen was met de hulp en haar dankbaarheid liet blijken door  zoen(tjes) te geven.
Mocht zij wel eens een dwarse bui hebben dan werd voorzichtig getracht de knop weer om te zetten in meegaandheid wat voor de sfeer heel belangrijk was.

Ook ik werd erg goed in de gaten gehouden en geadviseerd om er eens uit te gaan. Zij zouden dan zorgen dat alles goed verliep met de hulp van mijn dochter, ’s nachts, zodat ik mij geen zorgen hoefde te maken, kortom een team dat er staat!

De zorg op maat van Po-Cura is ten alle tijden een zekerheid van jewelste! en kan ik iedereen aanbevelen.

Pro-Cura bedankt , ook de medewerkers op kantoor !!!

De heer Versteeg

 

Onze tante genoot weer van het leven

Onze tante is 90 geworden. Zij was haar hele leven zelfstandig, bleef betrokken en nieuwsgierig en heeft altijd voor mensen klaargestaan als dat nodig was. Op 88-jarige leeftijd werd ze ziek. Het bleek een pittig virus te zijn en ze verzwakte. Na de nodige tegenstribbelingen ging zij uiteindelijk toch akkoord met het inroepen van professionele hulp. Wij hebben (niet woonachtig in Leiden) ons her en der goed laten adviseren. En na wikken en wegen en verschillende oriënterende gesprekken kwamen we uit op Pro Cura. Onze criteria waren: professionaliteit, waaronder ‘being there’ kwaliteit, vakkundigheid, kleinschaligheid, betrouwbaarheid en omgangsvormen. De hulp is goed aangeslagen. Onze tante knapte langzaam maar zeker op, en kreeg er weer helemaal zin in. Ze werd ondernemender. En werd – mede door de stimulans van Pro-Cura - weer zelfstandiger. De medewerkers van Pro-Cura trokken zich langzaam terug, terwijl ze haar toch goed in de gaten bleven houden. Helaas is onze tante op haar 90ste overleden. Totaal onverwacht voor iedereen. Het is een hele prettige gedachte dat ze haar laatste periode in goede doen was en weer genoot van het leven. De betrokken en zorgvuldige aanpak van de medewerkers van Pro-Cura heeft daarin een belangrijk aandeel gehad!

Annelies en Elseline