Palliatieve zorg

Wanneer u te horen heeft gekregen dat u niet lang meer te leven heeft, is er vaak nog maar één ding dat u graag wilt: thuis zijn, in uw eigen vertrouwde omgeving, met de mensen om u heen die u dierbaar zijn, het einde aanvaarden.

Pro-Cura vindt het belangrijk dat iedereen die te maken krijgt met een terminale ziekte zoveel mogelijk de ruimte krijgt het laatste deel van hun leven zo goed en prettig mogelijk in te vullen. Onze doelstelling is om voor u deze zorg thuis mogelijk te maken. Hoe u die zorg wilt ontvangen, is heel persoonlijk. Wij nemen de tijd voor een persoonlijk gesprek, om zodoende de zorg zo goed mogelijk af te stemmen op uw wensen.

Wij zullen, als u dat wilt, op zoek gaan naar verzorgenden of verpleegkundigen die in een klein vast team zorg kunnen verlenen. We vinden het vanzelfsprekend dat het moet klikken tussen u en de zorgverlener zodat u zich veilig en vertrouwd voelt.

Zij zijn er voor u, in de nachten of 24 uur aaneengesloten: in uw nabijheid wanneer u hen nodig heeft. Zij respecteren uw privacy, zijn er wanneer dat nodig is, maar bewaren tegelijkertijd afstand op de juiste momenten. U houdt tot het laatste moment de regie over uw eigen leven.

Zorgverleners van Pro-Cura ontlasten uw partner of familieleden, zodat u zich samen met hen kunt richten op wat u belangrijk vindt in de laatste fase van uw leven. Als u ervoor kiest in uw eigen omgeving te sterven, dan kunt u volledig vertrouwen op een vast team van verzorgenden en verpleegkundigen. Pro-Cura begrijpt als geen ander dat juist in deze levensfase de wensen van u als klant het uitgangspunt zijn.