Begeleiding kinderen / jongeren

Als ouder doet u er alles aan om de beste zorg te bieden aan uw kind. Dus als de ontwikkeling van uw kind niet goed verloopt, heeft u extra veel zorgen. Zeker als er bij uw kind een DSM-diagnose wordt gesteld. Hoewel extra hulp en advies dan nodig blijken, blijft u als ouder de expert die weet wat nodig is. Pro-Cura begrijpt dat en ondersteunt u daar graag in.

U wilt dat iemand uw vraag begrijpt. U wilt maatwerk. Bijvoorbeeld voor naschoolse begeleiding bij u thuis. Of begeleiding bij het moeizame contact dat uw kind heeft met broers en zussen. Of iemand die uw kind helpt bij het structureren van de dag. Dat zijn heel normale vragen, maar vind maar eens een organisatie die de bomen kan onderscheiden in het grote bos van de zorg.

De begeleiders van Pro-Cura hebben een diverse achtergrond: zo zijn er psychologen, SPW-ers, therapeuten, maatschappelijk werkers, onderwijzers, remedial teachers en nog meer. Ondanks hun diversiteit hebben zij 1 ding gemeen: en dat is ervaring en affiniteit met deze doelgroep.

Op basis van uw vraag zoeken wij graag naar een geschikte begeleider met de juiste achtergrond.

Onze zorgverleners komen bij u langs voor een vrijblijvende kennismaking. Zij maken samen met u een eenvoudig maar verantwoord plan van de zorg die u wilt, die u nodig acht of aan u door deskundigen is geadviseerd.

De tarieven voor begeleiding zijn divers en volledig afhankelijk van de ervaring, deskundigheid en opleiding van de begeleider. Graag informeren wij u hier persoonlijk over.

Of u recht heeft op begeleiding vanuit de AWBZ is niet altijd eenvoudig uit te leggen. Hier kunt u een document downloaden waarin wij de belangrijkste zaken uiteenzetten. U kunt hierover natuurlijk ook contact met ons opnemen.