Alzheimercafé Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest

Hieronder treft u informatie ten aanzien van de eerstvolgende bijeenkomst. Als u geinteresseerd bent, bent u van harte welkom om langs te komen. Als u nadere informatie wenst, kunt u contact opnemen met onze casemanager Dementie: Danielle Kooistra-Klepper (dkooistra@pro-cura.nl).

Wat is dementie?

Dementie is een verzamelnaam voor verschillende ziektes die de hersenen aantasten en waardoor iemand steeds verder achteruitgaat in functioneren. Er zijn meer dan vijftig vormen van dementie. De ziekte van Alzheimer is de bekendste en meest voorkomende vorm van dementie. Ongeveer zeventig procent van de mensen met dementie heeft de ziekte van Alzheimer.
In het Alzheimer Café komt Specialist Ouderengeneeskunde Renée Haas-Visser uitleg geven over de vormen van dementie en welke symptomen erbij voorkomen. Hoe wordt de diagnose gesteld en welke oorzaken komen zoal voor?  Hoe heeft een bepaald ziektebeeld effect op de beperkingen die optreden?

Het Alzheimer Café Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest is een ontmoetingsplaats, waar mensen met dementie, hun partners, familieleden en andere belangstellenden elkaar in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten en ervaring kunnen uitwisselen. De doelstelling is voorlichting geven over dementie en de gevolgen ervan bespreekbaar maken.
Tijdens deze avonden is er altijd live muziek. Dit keer van Annelies Verbecke.

De “kroegbazen” Martine Heruer en Joke Vos heten U op donderdag 12 oktober van harte welkom in SBO De Vlieger, Boerhaavelaan 298, 2334EZ te Leiden.
De zaal is open om 19:00, het programma start om 19:30.

Het volledige jaarprogramma is te vinden op de website van het Alzheimercafé Leiden e.o. .
Nadere informatie is ook te verkrijgen via 06-10417279. Veel ervaringsverhalen en tips staan ook op de nieuwe website dementie.nl